piektdiena, 2010. gada 17. septembris

Neesmu ne telts, ne lielizmēra banners!

Pēc vakardienas starpgadījuma Stacijas laukumā, kad mani un manus divus atbalstītāju uz Linstow Center Management pārstāvju nepamatotu sūdzību pamata aizveda uz policijas iecirkni, Linstow Center Management pārstāvju ir izplatījuši maldinošu paziņojumu.

Pirmais maldinošais apgalvojums ir tas, ka man un citiem Saeimas deputātu kandidātiem, kas Stacijas laukumā vēlas personīgi uzrunāt garāmgājējus, par to ar Linstow Center Management pārstāvjiem esot jānoslēdz sadarbības līgums. Kāpēc man, vai jebkurai citai personai, par iespēju vest individuālu sarunu ar garāmgājēju publiskā vietā jāslēdz līgums? Origo tirdzniecības centra pārstāvji savā paziņojumā paši norāda, ka piedāvātie līgumi attiecās uz „lielformāta reklāmas banneriem un aģitācijas teltīm”. Manas un manu divu atbalstītāju individuālās sarunas ar garāmgājējiem neatbilst šai definīcijai.

Likums "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām" nosaka ierobežojumu aģitācijai publiskajās vietās tikai attiecībā uz reklāmas izvietošanu. Vēlētāju tieša un nepastarpināta uzrunāšana publiskās vietās netiek un nevar tikt nekādā veidā ierobežota. Jebkāda veida ierobežojumi to darīt ir uzskatāmi par Satversmes 100. panta – vārda brīvības pārkāpumu.

Laikam saprotot, ka aizturēšanai nebija pamata, Linstow Center Management pārstāvji savā paziņojumā tagad apgalvo, ka ar savām personīgām sarunām mēs esot traucējuši Stacijas laukumā notiekošo kultūras pasākumu norisi. Tā ir jauna un maldinoša apsūdzība, ko Origo apsardze neminēja nedz aizturēšanas brīdī, nedz policijas iecirknī. To arī var secināt no Valsts policijas profesionālā izvērtējuma, ka viņi šajā starpgadījumā nav konstatējuši nekādus pārkāpumus no mūsu puses.

Rasma Kārkliņa
VIENOTĪBAS Saeimas deputāta kandidāte
2010.g.17.sept.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru