ceturtdiena, 2010. gada 16. septembris

Linstow cenšas ierobežot vārda brīvību

VIENOTĪBAS Saeimas deputāta kandidāte Rasma Kārkliņa vēlas informēt, ka būtiski tiek apdraudētas pilsoņu tiesības uz vārda brīvību Stacijas laukuma teritorijā Rīgā.

Šodien pl. 14:20 nelikumīgi tika pārtraukta Vienotības Saeimas deputāta kandidātes Rasmas Kārkliņas vēlētāju uzrunāšana Rīgā, Stacijas laukumā. Tirdzniecības centra Origo apsardze, acīmredzot savas vadības uzdevumā, pieprasīja Rasmai Kārkliņai pārtraukt personiski un individuāli uzrunāt vēlētājus. Ja uzrunātā persona vēlējās, Rasma Kārkliņa un tās atbalstītāji Pēteris Tērmanis un Jānis Drigins, deva arī informatīvos materiālus par Vienotības Rīgas vēlēšanu apgabala Saeimas deputātu kandidātiem. Kad apsardze pieaicināja Valsts policijas pārstāvjus, Rasma Kārkliņa un palīgi devās līdzi uz Centrālās stacijas policijas iecirkni sniegt paskaidrojumus par notiekošo.

Šāda veida nelikumīga iejaukšanās no apsardzes puses ir uzskatāma par Satversmes 100. panta pārkāpumu, kas nosaka, ka „Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta”

Stacijas laukums ir publiska teritorija, kur ikvienam ir tiesības brīvi atrasties un pārvietoties, t.sk., Saeimas deputātu kandidātiem tieši uzrunāt vēlētājus un informēt tos. Tikšanās laikā Stacijas laukumā netika izvietoti nekādi reklāmas materiāli, teltis vai citi objekti, kurus būtu nepieciešams saskaņot ar pašvaldību institūcijām vai Tirdzniecības centra Origo īpašniekiem.

Ir pamats domāt, ka šādas Tirdzniecības centra Origo apsardzes un vadības aktivitātes ir saistītas ar Aināra Šlesera ciešo saistību ar Tirdzniecības centra īpašniekiem Linstow. Acīmredzot Šlesera kungam liekas nepieņemami, ka blakus viņa dārgi apmaksātajām reklāmām, kuras ir visapkārt Stacijas laukumam, citu politisko spēku kandidāti cenšas veikt godīgu, tiešu un personisku vēlētāju uzrunāšanu aci pret aci.

Ir jāpārtrauc Latvijas pilsoņu vārda brīvības apspiešana, jo pamatlikums visiem ir viens!

Ar cieņu,

VIENOTĪBAS Saeimas deputāta kandidāte

Rasma Kārkliņa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru