svētdiena, 2010. gada 7. novembris

Tikšanās ar vēlētājiem – ELJA50

Pagājušajā piektdienā notika trīs jaunievēlēto 10. Saeimas deputātu tikšanās ar vēlētājiem – ELJA50 biedriem un atbalstītājiem. Piedalījos es, Atis Lejiņš un Imants Lieģis. Sarunu vadīja „ir” žurnālists Pauls Raudseps.

Diskusijas sākumā es pateicos visiem atbalstītājiem par šo panākumu, jo, kā esmu vienmēr akcentējusi, tad „mana kampaņa ir arī jūsu kampaņa!”. Šī uzvara vēlēšanās ir psiholoģiski nozīmīga, jo, pirmkārt, tuvākie sekotāji nepārvarēja 30 mandātu robežu un, otrkārt, 10. Saeimā ir 60% jaunu deputātu, kuriem ir jāmaina ierūsējusī politiskā kultūra un politiskās attieksmes. 

Sanākušie klausītāji apsveica jaunievēlētos, bet arī norādīja uz virkni lietu, kas būtu jādara – par aizklāto Saeimas balsojumu atcelšanu, izglītības un kultūras nozīmi lauku nostūros un integrētā sabiedrībā, ēnu ekonomiku, administratīvajiem slogiem un citiem jautājumiem. Klausītāji ieteica jaunajiem deputātiem aicināt ministrus uz komisijām, plenārsēdēm un frakcijas sēdēm, jo tā esot viena no lielākajām Latvijas politikas neveiksmēm, proti, saites pazaudēšana starp vienas partijas ministriem un tās pašas partijas deputātu darbu Saeimā.

Paldies ELJA50 par atbalstu un paturēsim prātā Pētera Tērmeņa vārdus – „10. Saeimā ir ievēlēti vairāk biedru no ELJA50 nekā no „Tautas partijas”!”.





Foto: Jānis Drigins

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru